سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردم دشمن آنند که نمى‏دانند . [نهج البلاغه]

محصولات ویژه

لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :128
بازدید دیروز :44
کل بازدید :557741
تعداد کل یاداشته ها : 561
103/9/8
8:16 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسین[7]
باسلام هدف این وبلاگ،گردآوری پیشنهادات تحلیلگران موفق بورس است.

-----
خبر مایه
------ -----
لوگوی دوستان
 

-----
اولین شرکت نفتی مشمول اصل 44 این ماه واگذار می‌شود

معاون سازمان خصوصی سازی از واگذاری 14 هزار و 186 میلیارد و 400 میلیون ریال از سهام شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی طی 6 ماه ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: سهام شرکت پتروشیمی فن‌ آوران به عنوان اولین شرکت نفتی مشمول واگذاری‌های اصل 44 تا پایان مهرماه سال‌جاری به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
سید مهدی عقدایی در گفتگو با مهر تعداد سهام واگذار شده به بخش خصوصی توسط سازمان خصوصی سازی طی ماه گذشته را یک میلیارد و 409 میلیون و 37 هزار و 101 سهم به ارزش یک هزار و 7/67 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: بیشترین درصد سهام واگذار شده مربوط به شرکت ملی مس بوده است.

معاون واگذاری و امور حقوقی سازمان خصوصی سازی همچنین تعداد سهام واگذار شده توسط این سازمان به بخش خصوصی را از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه دو میلیارد و 759 میلیون و 675 هزارو 817 سهم به ارزش 14 هزارو 186 میلیارد و 400 میلیون ریال ذکر کرد.

وی همچنین از تهیه گزارش درج شرکت پتروشیمی فن آوران طی هفته آینده توسط سازمان بورس خبرداد و گفت: تا پایان مهر ماه سال جاری سهام این شرکت به عنوان اولین شرکت نفتی مشمول واگذاری های اصل 44 برای عرضه به بخش خصوصی وارد بورس می شود.

وی در مورد واگذاری مرحله بعدی سهام شرکت ملی مس نیز گفت: هنوز در این خصوص تصمیمی گرفته نشده است و بخش اعظم سهام این شرکت به عنوان سهام عدالت واگذار خواهد شد و 8 درصد دیگر سهام باقی می ماند که هنوز مشخص نیست این 8 درصد به صورت بلوکی یا ریز واگذار خواهد شد.

عضوهیئت عامل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه هم اکنون 19 شرکت آماده واگذاری است، افزود: 8 شرکت از این تعداد از طریق مزایده و بقیه از طریق بورس واگذار خواهد شد.

وی افزود: 40 درصد سهام شرکت حمل و نقل گسترش شاهد، 49 درصد شرکت هنگام آب، 30 درصد برق آرا، 35 درصد مهندسی سطح ایران، 40 درصد نیروی خراسان، 9 درصد سهام متانیر، 3/1 درصد گسترش الکترونیک ایران و 3/29 درصد سهام شرکت سیمان دشتستان آماده واگذاری از طریق مزایده به بخش خصوصی است.

عقدایی همچنین از آمادگی واگذاری 2/4 درصد سهام شرکت پارس سوئیت، 4 درصد نیرو کلر،5/49 درصد سهام کنتور سازی ایران، 5/15 درصد ریخته گری تراکتورسازی، 7 دهم درصد سهام شرکت آتمسفر، 2 دهم درصد پلاسکو کار سایپا، 8/6 درصد نساجی قائم شهر، 4/4 درصد روغن نباتی جهان، 8/3 درصد صنایع بسته بندی مشهد، 3 دهم درصد سهام شرکت ایران پویا و 3 هزارم درصد سهام شرکت کاشی و سرامیک سعدی از طریق بورس به بخش خصوصی خبرداد.

  
  
رکورد ۱۹ ماهه شاخص شکسته شد



بی‌هیچ شک و تردیدی، مهم‌ترین اتفاق روز گذشته بازار سرمایه، بازگشایی نماد سرمایه‌گذاری معادن و فلزات بود. معادن فلزات، سهام‌دار عمدهء چادرملو و گل‌گهر که چند هفتهء گذشته برای تعدیل عایدی نمادش متوقف شده بود، روز گذشته پس از اعلام سود 628 ریالی برای سال مالی جدید بازگشایی شد. معادن و فلزات که در قیمت _507 تومان بسته شده بود، روز گذشته در صعودی پرشتاب خود را حتی به حوالی 675 تومان نیز رسانید تا بازدهی بیش از 30 درصد را نصیب سرمایه‌گذارانش‌ کند.

فعالان بازار سرمایه، جهش قیمت در دو شرکت زیرمجموعهء این شرکت یعنی چادرملو و گل‌گهر را مهم‌ترین دلیل صعود روز گذشته سرمایه‌گذاری معادن و فلزات می‌دانند. قیمت هر سهم چادرملو در هنگام بسته شدن نماد ومعادن حدود 800 تومان بود و هر سهم گل‌گهر حدود 1600 تومان قیمت داشت. در معاملات روز گذشته، هر سهم چادرملو با صف خریدی به درازای 9 میلیون سهم در قیمت 966 تومان و گل‌گهر با صف خریدی به پهنای 1/1 میلیون سهم در قیمت 798ر21 ریال بود. به زبانی دیگر، رشد بدره این شرکت مهم‌ترین دلیل افزایش قیمت سهمش محسوب می‌شد.

معادن و فلزات در حالی مالک 6/28 درصد از شرکت سنگ‌آهن گل‌گهر است که این شرکت با سرمایهء 88 میلیارد تومان، قیمتی در حدود 200ر2 تومان دارد. معنای این جمله این است که معادن، فلزات 553 میلیارد تومان از ارزش 1936 میلیارد تومانی گل‌گهر را به خود اختصاص داده است. به زبانی دیگر هر سهم و معادن، با توجه به سرمایه 126 میلیارد تومانی این شرکت، حدود 438 تومان گل‌گهر دارد.

علاوه بر گل‌گهر، این شرکت مالک 5/15 درصد از سهام چادرملویی است که با سرمایه 200 میلیارد تومان هر سهمش در حدود 966 تومان ارزش دارد. به زبانی دیگر سرمایه‌گذاری معادن و فلزات مالک 300 میلیارد تومان از ارزش 1932 میلیاردی شرکت چادرملو است که با تقسیم این رقم بر سرمایهء این شرکت، متوجه می‌شویم و معادن به ازای هر سهم، 238 تومان چادرملو در بدره‌اش نگهداری می‌کند.

جمع دو رقم بالا، یعنی 438 تومان و 238 تومان، در حدود 676 تومان می‌شود. به زبانی ساده‌تر، هر سهم ومعادن حدود 676 تومان فقط چادرملو و گل‌گهر دارد. البته این شرکت در بدرهء سهام خود شرکت های سرمایه‌پذیری نظیر گالوانیزهء فجر سپاهان و ملی مس را نگهداری می‌کند که ارزش آن‌ها با توجه به مالکیت یک درصدی ومعادن در ملی مس (صرفنظر از معاملهء عمده) رقمی حدود 50 تومان به ازای هر سهم ومعادن می‌شود.


به هر حال با توجه به آن‌چه در بالا گفته شد همچنین صف خرید سنگین دو سهم چادرملو و گل‌گهر، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات در قیمت 650 تومان بازگشایی شد. چند دقیقه بعد از بازگشایی نماد این سهم قیمت تا حوالی 632 تومان نیز فرو ریخت ولی، در ادامه خریداران کنترل میدان را در دست گرفتند و قیمت را به حدود 660 تومان رساندند. تقریبا تا انتهای وقت معاملات، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات حدود این قیمت معامله می‌شد ولی، هر چه زمان به انتهای وقت بازار نزدیک‌تر می‌شد، فشار خرید هم بیش‌تر می‌شد در نهایت آخرین معامله هر سهم این شرکت در قیمتی نزدیک به 675 تومان انجام شد. در مجموع روز گذشته، حدود 11 میلیون سهم ومعادن به ارزش 2/7 میلیارد تومان خرید و فروش شد تا در نهایت قیمت هر سهم این شرکت در نرخ 659 تومان، متوسط کل معاملات انجام شده، بسته شود.

روند حرکتی چادرملو و گل‌گهر در روزهای آتی بی‌گمان بر روند حرکتی سهام این شرکت سرمایه‌گذاری تاثیر‌گذار خواهد بود. صعود روز گذشته سرمایه‌گذاری معادن وفلزات اثری در حدود 45 واحد بر شاخص کل بازار سرمایه گذاشت. علاوه بر سرمایه‌گذاری معادن و فلزات، تغییر روند حرکتی سهام شرکت ملی مس نیز سبب شد تا این شرکت در حدود 8/21 واحد شاخص را به بالا هل دهد. روز چهارشنبه، روند قیمت فلزات در بازار های جهانی تغییر کرد و قیمت فلز مس که تا پیش از آن در حد و حدود 300ر7 دلار نوسان می‌کرد تا 900ر7 دلار بالا آمد. با توجه به این افزایش قیمت مس که چهارشنبه را با صف فروش 13 میلیونی به پایان برده بود، روز گذشته با حجم وسیع معاملات و صف خرید مواجه شد. روز گذشته، ملی مس با حجم معاملاتی در حدود 7/18 میلیون سهم به ارزش 7/15 میلیارد تومان، عنوان پرمعامله‌ترین سهم بازار سرمایه را از آن خود کرد. هر سهم مس در جریان معاملات روز گذشته پس از صعود 161 ریالی، در نرخ 417ر8 ریال بسته شد. ملی مس با صف خریدی به درازای 6/4 میلیون سهم عنوان چهارمین سهم پرتقاضای بازار سرمایه را در انتهای معاملات روز گذشته از آن خود کرده بود.

به هر حال، با صعود دو شرکت ملی مس و سرمایه‌گذاری معادن وفلزات، همچنین اثر دو سهم گل‌گهر و چادرملو که هر کدام _حدود 8/8 واحد بر شاخص اثر مثبت گذاشتند، شاخص کل رشدی در حدود 85 واحد را تجربه کرد و خود را به 149ر10 واحد رسانید. جالب است بدانید شاخص کل با این صعود خود را به بالاترین میزان از زمستان سال 84 تا کنون رساند. تحلیلگران تکنیکی بر این باورند که با شکسته شدن خط 10100 واحد، باید منتظر دور جدیدی از افزایش شاخص باشیم.

روز گذشته، عنوان پر تقاضا‌ترین سهم بازار سرمایه همچنان در اختیار فولاد مبارکه اصفهان با صف خریدی به درازای 73 میلیون سهم بود. روز گذشته نیز همچون روزهای گذشته، حجم معاملات فولاد به میزان حجم مبنا نرسید و بعد از تبادل 249 هزار سهم به ارزش 79 میلیون تومان قیمت هر سهم این شرکت دو ریال افزایش تجربه کرد و به 115ر3 ریال رسید. این روز ها شایعه تعدیل عایدی فولاد مبارکه از گوشه و کنار بازار به کرات شنیده می‌شود.

دومین سهم پرتقاضای بازار سرمایه بعد از فولاد مبارکه، فولاد خوزستان بود. فولاد خوزستان نیز مشکلی نظیر فولاد مبارکه دارد. یعنی به دلیل نرسیدن حجم معاملات به میزان حجم مبنا، قیمتش رشد آن‌چنانی تجربه نمی‌کند. روز گذشته، در برابر صف 34 میلیون سهمی فولاد خوزستان، تنها 37 هزار سهم به ارزش 2/15 میلیون تومان عرضه شد تا قیمت هر سهم این شرکت تنها سه ریال رشد کند و در نهایت، فولاد خوزستان در نرخ 007ر4 ریال بسته شود.

سومین سهم پرتقاضای بازار سرمایه در معاملات روز گذشته چادرملو با صف خریدی به درازای هفت میلیون سهم بود. این روزها به نظر می‌رسد اهالی بازار سرمایه به صنعت فولاد ابتدا (یعنی شرکت‌های سنگ‌آهن) تا انتها (یعنی شرکت‌های فولادسازی) علاقه‌ای خاص نشان می‌دهند. در جریان معاملات روز گذشته، بیش از 6/2 میلیون سهم چادرملو به ارزش 5/2 میلیارد تومان عرضه شد تا هر سهم چادرملو رشدی بیش از 189 ریال را تجربه کند و به 666ر9 ریال برسد.

گل‌گهر دیگر هم گروهی چادرملو، عنوان پنجم فهرست _پر تقاضاترین سهم بازار سرمایه را از آن خود کرده بود. روز گذشته، بیش از 817 هزار سهم گل‌گهر به ارزش 7/1 میلیارد تومان خرید و فروش شد تا در نهایت هر سهم این شرکت 427 ریال صعود کند، در قیمت 798ر21 ریال بسته شود و با صف خریدی به درازای 1/1 میلیون سهم به کار خود پایان دهد. ارزش کل معاملات بازار سرمایه در روز گذشته، حدود 31 میلیارد تومان بود که از این میزان معامله، 27 میلیارد تومان اختصاص به چهار نماد ملی مس، سرمایه‌گذاری معادن وفلزات، چادرملو و گل‌گهر داشت........
__________________
بد نیست گاهی هم اطلاعات ما را دیگرانی داشته باشند که در عین مبتدی بودن اما سرنوشت بازار به دست آنها رقم میخورد وحتی حرفه ای های بورس رانیز همراه خود میکنند و حرفه ای ها هم زنبیل در صف میگذارند ....

  
  
گران خریدن سهام صحت ندارد

خبرگزاری فارس: مشاور وزیر صنایع در واکنش به اظهارات معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: شرکت‌های خریدار بلوک 20 درصدی ملی مس بر اساس تحلیل کارشناسی اقدام به معامله کردند و گران خریدن سهام صحت ندارد.


ایرج اکبریه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس ابراز داشت: جای تاسف دارد که در آغاز اجرای اصل 44 قانون اساسی برخی از مسئولین سازمان خصوصی سازی دم از خریداری گران بلوک 20 درصدی ملی مس می‌زنند.
وی افزود: هر یک از شرکت‌های خریدار بلوک ملی مس که به تعداد کارکنان سازمان خصوصی‌سازی نیرو دارند براساس تحلیل‌های کارشناسی دقیق اقدام به خرید سهام ملی مس کردند و موضوع گران بودن این بلوک صحت ندارد.
عضو هیت عامل ایمیدرو با تاکید بر این نکته که بازار سهام عقل دارد ابراز داشت: مزیت‌های نسبی شرکت ملی مس باعث شده که از سوی شرکت‌های زیادی درخواست مشارکت در معامله بلوک 20 درصدی ملی مس ارسال شود و اگر قیمت سهام این شکرت بالا بود چنین درخواست‌هایی مطرح نمی‌شد.
اکبریه ضمن بیان این مطلب که سیاست برد - برد همواره مدنظر ایمیدرو قرار دارد گفت: ما به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم اموال دولت چوب حراج بخورد و از اتفاقی که در عرضه اولیه ملی مس رخ داد جلوگیری خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: در واگذاری خرد و کلان سهام شرکت‌ها تمام سعی و تلاش ما این است که از طریق انجام مصاحبه‌ها، برگزاری جلسات کارشناسی با سرمایه‌گذاران و ارایه گزارشات به شفاف‌سازی بازار سهام کمک کنیم.
وی ادامه داد: با این شرایط جای تاسف دارد که یکی از مسئولین سازمان خصوصی‌سازی از گران بودن سهام بلوک 20 درصدی ملی مس صحبت ‌کند و انجام این معامله بزرگ را زیر سوال ‌برد.
اکبریه با اشاره به خریداری 6 درصد از سهام کامل مس توسط شرکت سرمایه‌گذاری توسعه و معادن فلزات گفت: این شرکت شبه دولتی نیست و از جمله شرکت‌های مطلوب بازار سهام است که با توجه به سبد سهام موجود با استقبال خریداران و رشد 30 درصدی قیمت سهام در معاملات امروز مواجه شده که دلیل آن حضور این شرکت در کنسرسیوم خریدار بلوک 20 درصدی ملی مس است.
مشاور وزیر صنایع در خاتمه گفت: اظهارات غیر کارشناسانه برخی مسئولین جای تاسف دارد.



86/7/1::: 12:20 ص
نظر()
  
  
گران ترین و ارزانترین سهام بورس طی شش ماه اول سال

خبرگزاری فارس:در نیمه اول سال گران ترین سهم بازار 5 هزار و 299 تومان و ارزان ترین سهم 44 تومان بود که مربوط به شرکت های سیمان قائن و سرمایه گذاری ملت است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نیمه اول سال جاری در مجموع سهام 287 شرکت از 418 شرکت بورسی مورد معامله داد و ستد قرار گرفت که از این تعداد، سهام شرکت سیمان قائن به قیمت 5 هزار و 299 تومان عنوان گران ترین سهم بازار را از آن خود کرد.
دومین سهم گران بازار در شرایطی مربوط به سهام شرکت باما به قیمت 3هزار و 219 تومان بود که باتوجه به اعمال افزایش سرمایه، قیمت 7هزار و 87 تومان آن با کاهش مواجه شد و عنوان گران ترین سهم بازار را به سیمان قائن سپرد.
بر اساس این گزارش، 6 شرکت معادن بافق، مواد داروپخش، سیمان اردبیل، داروی زهراوی و گل گهر که دارای قیمت سهام 2هزار و 273 تا 2هزار و 56 تومان بودند در رده های بعدی گران ترین سهام قرار گرفتند.
در میان 287 شرکت حاضر در نیمه اول سال 21 شرکت دارای قیمت سهام یک هزار و 31 تومان تا یک هزار و 824 تومان بودند.


*ارزان ترین سهام

بر اساس گزارش فارس از میان 287 شرکتی که با قیمت گذاری سهام در نیمه اول سال رو به رو شدند 224 شرکت در شرایطی دارای قیمت سهام بیش از 100 تومان تا کمتر از هزار تومان بوده اند که سهام 30 شرکت با قیمت کمتر از 100 تومان مورد داد و ستد قرار
می گیرند.
بر این اساس ارزان ترین سهم 6 ماهه اول مربوط به قیمت 44تومان سرمایه گذاری ملت است.
بعد از این شرکت کاشی بهسهرام با قیمت سهام 488 ریال ، سرمایه گذاری توسعه صنعتی با 587 ریال، گاز لوله با 590 ریال، سرمایه گذاری گروه بهشهر با 650 ریال، فنر سازی خاور با 663 ریال، ماشین سازی اراک با 685 ریال، رادیاتور ایران و آبسال با 704 ریال، نساجی بروجرد با 723، سرمایه‌گذاری بوعلی با 755 ریال، گروه صنعتی ملی با 775 ریال، سرمایه گذاری ملی ایران با 781 ریال، شیشه و گاز با 788 ریال، کنتورسازی با 818 ریال، لامیران با 843 ریال از جمله سهام ارزان بورس در نیمه اول سال بودند.
تأکید این نکته ضروری است که ارزان و گران بودن سهام به معنای خوب و بد بودن سهام نیست و سهام شرکت ها بر اساس موارد گوناگونی(حداقل 26 عامل مستقیم و غیر مستقیم) مانند سود اعلامی، تداوم سودآوری، وضعیت صنعت، مزیت‌های نسبی، مدیریت و.... قیمت گذاری می شوند.


  
  
بازدید 2/1 میلیون دفعه ای از 8 نماد معاملاتی فلزی و کانی بورس

خبرگزاری فارس: سهام شرکت های فلزی و کانی با بیش از 2/1 میلیون بازدیدی که در شهریورماه به خود جذب کردند بیشترین حجم توجه کاربران اینترنتی بازار سهام را داشتند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، 8 نماد شرکت های فعال در صنعت فلزات اساسی و معدنی در میان 10 نماد در مجموع با بازدید یک میلیون و 259 هزار و 612 دفعه ای مواجه شده اند و بیشترین آمار ببیننده را در شهریور داشته اند.
این شرکت ها عبارت از ملی مس، فولاد مبارکه، گل گهر، گالوانیزه فجر سپاهان، توسعه معادن روی، فولادخوزستان، چادر ملو و کالسیمین است.
بر اساس این گزارش درشهریورماه نماد معاملاتی "فملی " مربوط به شرکت ملی مس با بیش از 350 هزار دفعه پربیننده ترین نماد معاملاتی بود که بالاترین توجه کاربران اینترنتی را به خود جلب کرد.
بعد از این شرکت نماد "رمپنا" مربوط به شرکت مپنا با اختلاف 90هزار دفعه ای نسبت به ملی مس با بیش از 265 بازدید در رتبه دوم و فولاد مبارکه با 173 هزار بازدیدی که داشت در پله سوم پربیننده ترین نماد معاملاتی قرار گرفتند.
گل گهر با 159 هزار بازدید، گالوانیزه فجر سپاهان و توسعه معادن روی هرکدام با بیش از 128 هزار دفعه، فولاد خوزستان با 117 هزار، چادر ملو با 105 هزار و کالسیمین با 95 هزار بازدیدی که داشتند در رده چهارم تا نهم و بانک پارسیان با 87 هزار توجه در پله دهم قرار گرفتند.
این گزارش نشان می دهد که مجموع بازدید از 10 نماد فوق یک میلیون و 612 هزار و 230 دفعه بوده که در صورت کسر آمار بازدید از دو نماد معاملاتی "رمپنا" و "وپارس" بیش از 2/1 میلیون بازدید به نماد معاملاتی شرکت های فعال در صنعت فلزات اساسی و کانی ها اختصاص داشت.
از جمله نکات این آمار قرار گرفتن سه نمادمعاملاتی حاضر در تابلوی فرعی در پله های اول تا سوم و همچنین حضور 6 شرکت تابلوی فرعی از 10 شرکت فوق بود.
در هفته گذشته نیز نمادهای معاملاتی ملی مس و فولاد مبارکه با بیش از 67 و 63 هزار دفعه و گل گهر با 59 هزار دفعه سه نماد پربیننده بودند.
نمادهای معاملاتی چادر ملو، مپنا، فولادخوزستان، بانک پارسیان، تکنوکار، گازلوله و معادن بافق نیز در گروه 10 نماد پربیننده هفته پیش بودند.
__________________

  
  
<   <<   11   12   13      >