لسآنجلس تایمز: احمدی نژاد توانسته تحسین همگان را بر انگیزد
روزنامه آمریکایی "لسآنجلس تایمز" در گزارشی مفصل از دیدگاه کشورهای مسلمان درباره محمود احمدینژاد و مقاومت وپایداری دربرابر غرب و اسرائیل، اعترافکردهاست که رییس جمهوری ایران حتی توانسته درمیان کشورهای سنیمذهب نیز تحسین همگان را برانگیزاند و آنها او را یک قهرمان بدانند.
روزنامه لسآنجلس تایمز روز دوشنبه نوشت: آوازه محمود احمدینژاد که مردم گرایی سرسخت است و کاپشن میپوشد و لفاظیهای تند و بیاعتناییاش به واشنگتن همواره در رسانههای غربی منعکس میشود، از مرزهای ملی و مذهبی گذشته است تا قهرمانی مردمی در خاورمیانه باشد.
این روزنامه افزود: "رییس جمهور ساده و درعین حال نفوذناپذیر ایران اکنون به سرچشمه و منبع کلام انتقادی و تند مسلمانانی بدل شده است که از این امر شکایت دارند که سران آنان بسیار مرهون و یا مرعوب دولت جرج بوش شدهاند.
احمدینژاد اکنون در نیویورک است تا در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند.
به نوشته لسآنجلستایمز، "محمودعلی" یکیاز دانشجویان رشته پزشکی قاهره میگوید: من احمدینژاد را خیلی دوست دارم، وی تلاش دارد که خود و ملتش را از خطرات پیرامونی نجات دهد و حس غرور را در من ایجاد میکند. وی الگوی اسلام است و تنها کسی است که در برابر اسرائیل و غرب قرار گرفته است اما متاسفانه مصر بسیار با واشنگتن همدم شده است.
جاذبه احمدینژاد در مصر بسیار چشمگیر است.او همانند "جمال عبدالناصر" است که دارای دیدگاه تند پانعربیسم در دهه ۱۹۵۰بود و قصد داشت نفوذ غرب را در سرزمینهای اسلامی بخشکاند.
به نوشته روزنامه آمریکایی، از نظر بسیاری از مصریها، تلاش ایران برای توسعه برنامه هستهای با وجود تحریمهای سازمان ملل مشابه تقابل ناصر با انگلیس و فرانسه هنگام ملیکردن کانال سوئز بوده است اما نکتهای که در مورد احمدینژاد صدق میکند، این است که رییس یک کشور غیرعربی شیعه توانسته خود را در دل جمعیت منطقه که اکثرا عرب سنی مذهب هستند، باز کند.
این روزنامه افزود: اعراب ترجیح میدهند در اینباره سخن بگویند که چگونه احمدینژاد صدای اسلام در زمانی است که منطقه در گیرودار عراق، لبنان و مناقشه اعراب و فلسطین گرفتار آمدهاست.
در ادامه این گزارش آمده است: "تیسیر ابراهیم" یکی از کارکنان وزارت آموزش و پرورش مصر در مورد احمدینژاد گفت: وی فردی شجاع است که دربرابر آمریکا ایستادهاست. احمدی نژاد میتوانست پساز اتفاقی که برای صدام افتاد، بهراسد اما اینگونه نشد و مردم ایران باید او را بسیار دوست داشته باشند.
خوشبختانه سران عربی مشاهده میکنند که میتوان دربرابر غرب ایستاد و هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.
این روزنامه نوشت: "منذر فراح یکی از خشکبارفروشان شهر امان، پایتخت اردن، نیز میگوید: احمدینژاد دوست داشتنی است. ما با او هستیم تا زمانی که او علیه اسرائیل و آمریکا است.
لسآنجلس تایمز در بخش دیگری از مطلب خود آورده است، وضعیت تهدیدها و ضدتهدیدها مردمگرایی احمدینژاد را تقویتکرده که موضع کاملا روشن و مجزایی به نسبت "حسنی مبارک" رییسجمهوری مصر، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، و امیر عبدالله همتای عربستانی او دارد.
این سه کشور همپیمان آمریکا، ایران را دشمن خطرناک خود بخصوص درمورد حمایت تهران از گروههای شبهنظامی مانند حزبالله و حماس میدانند اما آنها نیز اندکی از موضع تند احمدینژاد درباره سیاستهای دولت بوش و خونریزیها در عراق را قرض گرفتهاند.
لس آنجلس تایمز نوشت سران این سهکشور حاکمانی هستند که مردمشان آنها را فاسد و در رسیدگی به مشکلات اجتماعی و اقتصادی ناکارآمد میخوانند.
روزنامه مذکور سپس افزود بیاعتمادی شدید احمدینژاد به آمریکا و تنفر وی از اسرائیل او را در نزد یک مکانیک، راننده تاکسی و وکیل جهان عرب بزرگی و شکوه بخشیده است. این احساس مشابه احساسی است که در مورد حزبالله (که سال گذشته با اسرائیل جنگید) و حماس (که در ماه ژوئن کنترل نوار غزه را به دست آورد)، وجود دارد.
این روزنامه افزود "نبیل عبدالفتح" یکی از تحلیلگران سیاسی در مرکز الاهرام که مرکز مطالعات راهبردی و سیاسی در قاهره به شمار میرود، تصریح کرده است: این امر فریادی برای نشان دادن بیلیاقتی نظامهای عربی و مردم عربی است. بدون شک محبوبیت احمدینژاد از همه سران خاورمیانه بیشتر است.
لس آنجلس تایمز گزارش خود را با جمله یکی از شهروندان اردن به نام "ابراهیم سوف" به پایان برده که گفته است " احمدینژاد خوب و به نظر من واقعا میانهرو است، وی حرفهای تند میزند اما با خویشتنداری عمل میکند و اگر آمریکا به ایران حمله کند کل منطقه به جهنم بدل خواهد شد".