سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش را فراگیرید که فرا گرفتنش، حسنه است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

محصولات ویژه

لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :35
بازدید دیروز :331
کل بازدید :557980
تعداد کل یاداشته ها : 561
103/9/9
12:10 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسین[7]
باسلام هدف این وبلاگ،گردآوری پیشنهادات تحلیلگران موفق بورس است.

-----
خبر مایه
------ -----
لوگوی دوستان
 

-----
تحلیل بنیادی شرکت پارس خودرو تحلیل بنیادی
پارس خودرو

??/??/?? (??:??)







تحلیل بنیادی شرکت پارس خودرو

در آغاز و پیش از پرداختن کامل به تحلیل شرکت پارس خودرو به وضعیت پیش روی صنعت خودروسازی ، بحران ها و تحدید ها و فرصت ها نگاهی اجمالی داشته و سپس در ادامه به جهت گیری بیشتر به معرفی شرکت پارس خودرو ، استراتژِ ها و چشم اندازها ، سرمایه و سهامداران ، محصولات و ظرفیت تولیدی شرکت ، مشتریان و بازارهای فروش ، تأمین کنندگان مواد اولیه ، روند قیمتی سهام شرکت و در نهایت به ارزش گذاری سهام شرکت می پردازیم .




بحران جهانی ، تهدید یا فرصت برای خودرو سازان

بحران مالی آمریکا تاثیر خود را زودتر از آنچه فعالان اقتصادی پیش‌بینی می‌کردند، بر صنعت خودرو بر جای گذاشته است، به‌طوری‌که هم‌اکنون علاوه بر خودروسازان آمریکایی و اروپایی خودروسازان آسیایی نیز که بخشی از بازار کشورهای اروپایی و آمریکایی را در اختیار دارند با مشکل مواجه شده‌اند. حال بحران مالی خودروسازان داخلی را به فکر واداشته به طوری که آنها نیز به منظور جلوگیری از تاثیر بحران جهانی هریک کمیته‌ای به این ‌منظور تشکیل داده‌اند. به‌طوری‌که در حال حاضر کمیته‌های مذکور بررسی بحران‌های به وجود آمده و تاثیرات آن بر صنعت خودرو را عهده‌دار هستند، تا به این طریق بتوانند از تاثیر منفی آن بر صنعت خودرو جلوگیری کنند. پیگیری مسوولان و کارشناسان اقتصادی کشور نیز نشان دهنده آن است که گریزی از تاثیر این بحران بر صنعت داخلی کشور نیست، هرچند این بحران می تواند یک فرصت یا تهدید باشد.

بحران به وجود آمده می‌تواند فرصت چانه‌زنی بیشتری را برای خودروسازان داخلی ایجاد کند. افزایش قدرت چانه‌زنی شرکت‌های خودروساز موجب می‌شود که علاوه بر ورود خودروهای جدید به صورت CBU امکان ورود پلت‌فرم‌های جدید نیز در کشور افزایش یابد از سوی دیگر موجب می‌شود که هزینه شرکت‌های خودروساز در مقابل شرکت‌های خدمات‌دهی (شرکت‌های طراحی، تجهیزات و تامین قطعات یدکی) به میزان قابل توجهی کاهش یابد زیرا این شرکت‌ها برای ارائه خدمات ناچار به دادن تخفیف به خودروسازان می‌شوند. نرخ بهره بانک‌های کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز در حال حاضر به میزان قابل توجهی کاهش یافته که این امر موجب می‌شود خودروسازان داخلی بتوانند در این شرایط از وام کم‌بهره این کشورها استفاده کنند و هزینه‌های خود را کاهش دهند. این بحران علاوه بر شرایط مالی مناسبی که برای خودروسازان به وجود می‌آورد، موجب می‌شود که سایر کشورها تحت تاثیر آن تحریم‌های اعمال شده به ایران را بادید اغماض نگاه کرده و در این خصوص انعطاف بیشتری نشان بدهند. باید ببینیم که این بحران طولانی مدت خواهد بود یا کوتاه مدت، اما به نظر می رسد بحران به وجود آمده طی چند سال آینده ادامه خواهد داشت. در صورتی که بحران کوتاه مدت باشد بازار داخلی تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت، اما در صورتی که بحران طولانی مدت شود با توجه به آن که تقاضا در بازار این کشورها کاهش می‌یابد، بازار داخلی کشور نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بحران همیشه در مرحله اول بازار خودروهای گران را با مشکل مواجه می‌کند و در صورت طولانی شدن مدت زمان بحران خودروهای ارزان قیمت نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و در صورتی که این بحران به خودروهای ارزان قیمت نیز کشیده شود بهترین فرصت برای خودروسازی ما به وجود خواهد آمد که بتوانیم از این موقعیت استفاده کنیم. خودروسازان باید این فرصت را مغتنم شمرده و درخواست‌های خود را از طرف مقابل افزایش دهند و مذاکره برای فعالیت جدید را آغاز کنند.

افزایش یا کاهش حجم واردات خودرو به کشور، یکی دیگر از مباحث مطرح شده در بحران جهانی است. به نظر می رسد که به دلیل کاهش تقاضا در دنیا حجم واردات خودرو به کشور طی چند ماه افزایش چشمگیری خواهد یافت و در مقابل مسائل سیاسی و قوانین موجود، در کشور موجب می‌شود که این بحران تاثیری بر روی واردات خودرو نداشته باشد. با توجه به این که حجم قابل توجهی از خودروهای تولید شده در این کشورها بدون متقاضی مانده و با گذشت سال تولید امکان فروش آنها در این کشورها کاهش می‌یابد، پس این شرکت‌ها ناچار به صدور خودروهای خود به سایر کشورها هستند که کشور ما یکی از این بازارهای صادراتی محسوب می‌شود. مسائل به وجود آمده، حجم واردات خودرو را از طریق نمایندگی‌ها یا به صورت آزاد در آینده افزایش خواهد داد که می‌توان گفت طی چند ماه آینده ما با افت قیمت خودرو در بازار مواجه خواهیم بود.اما برخلاف این ،با توجه به مسائل سیاسی حاکم بر کشور در نیمه دوم سال، باید شاهد کاهش واردات خودرو باشیم، مگرآنکه جو سیاسی کشور تغییر کند.از طرف دیگر با توجه به تعرفه‌ای که برای واردات خودرو داریم بحران جهانی نمی‌تواند تاثیری بر واردات خودرو در کشور داشته باشد.همچنین گمرک و وزارت بازرگانی اجازه نمی‌دهند که خودروسازان خارجی قیمت محصولات خود را کاهش دهند و مبنای گمرک برای اخذ مالیات قیمت ابتدایی واردات است و در صورت کاهش قیمت از سوی کمپانی نیز، گمرک مالیات را براساس نرخ اولیه اخذ می‌کند که این امر موجب می‌شود خودروسازان جهانی نتوانند قیمت محصولات خود را در کشور کاهش دهند. همچنین قطعات منفصله دو خودروساز کشور از حوزه یورو تامین می‌شود که با توجه به افت یورو نرخ خرید قیمت قطعات منفصله نیز کاهش پیدا کرده که این امر خواه ناخواه روی قیمت تمام شده خودرو تاثیر خواهد گذاشت و با توجه به افت نرخ یورو باز هم باید شاهد کاهش قیمت خودروهای داخلی باشیم.



عوامل تأثیر گزار بر بازار خودروی ایران :

بازار خودرو متأثر از دو عامل عرضه و تقاضا ، همواره با نوساناتی روبه روست که افزایش یا کاهش هر یک از این نیروها بر قیمت خودرو اثر میگذارد. عرضه و تعیین قیمت خودرو تحت تاثیر استراتژی شرکتهای خودروساز درخصوص میزان تولید، تامین قطعات و مواد اولیه ، نحوه قیمت گذاری خودروها، تعیین قیمت بیمه شخص ثالث توسط شرکت های بیمه گذار، سیاست های دولت در زمینه عوارض بر تولیدات داخلی، نرخ تعرفه خودروهای وارداتی و ... قرار دارد. همچنین عامل تقاضا متاثر از قیمت خودرو، قدرت خرید دهکهای مختلف درآمدی، روشهای فروش شرکتهای خودروساز، گستردگی فعالیت شرکتهای لیزینگ، میزان تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی و سیاست دولت درخصوص طرح جایگزینی خودروهای فرسوده ، چگونگی عرضه تعیین قیمت بنزین به عنوان یک کالای مکمل و ... است. یکی دیگر از عوامل اثر گذارکه صنعت خودرو با آن مواجهه است کاهش حمایت های دولت در قالب ارتباط شرکت ها و بانک ها است. ناهماهنگی در اجرای برنامه ها و سیاست های دولت باعث شده هر گاه درآمد ارزی افزایش یافته دولت برای کسر بودجه با وارد کردن محصولات به تولید کنندگان ضربه می زند. نبود استراتژی مشخص در صنعت خودرو و نداشتن دید کلان به استراتژی ها نیز از عوامل اثرگذار بر این صنعت است. همچنین ضعف صنعت قطعه سازی وعدم خلاقیت و نوآوری در این زمینه یکی از مشکلاتی است که باعث شده است صنعت خودرو درکشور ماپیشرفت زیادی نداشته باشد.علاوه براین، زمزمه های جدی کاهش سهمیه و حتی حذف یارانه بنزین می تواند موجب کاهش تقاضا و افت شدید قیمت ها گردد.




فرصتها و تهدیدهای شرکت :



مسیر بهره وری و رشد شرکت :

شرکت پارس خودرو در روزهای پایانی آبان ماه سال جاری با تولید 147 هزار و 660 دستگاه انواع خودروهای سواری و وانت ، نسبت به مدت مشابه سال قبل 22درصد رشد تولید داشته است. این شرکت در ماههای اخیر و با توجه به دستیابی به بیشتر اهداف تعریف شده خود ، تولید و تثبیت روزانه 1000 دستگاه خودرو را در دستور کار خود قرار داده است. توجه ویژه به بهره وری در شرکت پارس خودرو و استفاده بهینه از منابع انسانی و غیر انسانی موجود و استقرار سیستم های نرم افزاری و سخت افزاریِ افزایش بهره وری، از جمله دلایل مهم رشد این شرکت است. همچنین طی برنامه ریزی های انجام شده و با بهره برداری از پروژه های متعدد و در دست اقدام، نظیر افزایش ظرفیت سالن رنگ فعلی و یا بهره برداری از سالن رنگ جهش و همچنین بهره گیری از استانداردهای جهانی تولید خودرو در قالب همکاری با شرکتهای رنو و نیسان، شرکت پارس خودرو خواهد توانست در عرصه های داخلی و خارجی همچنان شاهد رشد روز افزون بوده و نقش خود را در عرصه جهانی شدن صنعت خودرو کشور به درستی ایفا کند. افزایش کیفیت محصولات، همپای افزایش شمارگان تولید، ماموریتی حساس برای این شرکت است که پارس خودرو از طریق پیاده سازی سیستم‌های پیچیده کیفی و جذب نخبگان متخصص سعی دارد نمره کیفی محصولات خود را به رده جهانی برساند ودستیابی به رتبه های نخست خودروهای سواری تولید داخل در ماههای اخیر نشانگر این عزم است.

خودرو مگان به عنوان محصولی جدید نقطه قوت شرکت:

خودرو مگان شرکت پارس خودرو در آخرین رتبه بندی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از خودروهای ساخت داخل، در مکان نخست قرار گرفته است. در حال حاضر شرکت پارس خودرو تولید انبوه مگان 1600 cc را در دستورکار خود قرار داده و قرار است به زودی تولید مگان 2000 cc با گیربکس اتوماتیک و دستی نیز به محصولات تولیدی این شرکت اضافه شود. با توجه به اینکه محصولات تولیدی شرکت پارس خودرو از جمله ماکسیما ، پیکاپ دو کابین ، تندر 90 و مگان همواره در رده بهترین خودروهای ساخت داخل قرار دارند با برنامه ریزی های بعمل آمده ، امید است شرکت پارس خودرو به زودی بعنوان کیفی ترین خودروساز خاورمیانه مطرح شود.

سیستم تعویض دنده الکترونیک توسط پارس خودرو:

سیستم تعویض دنده الکترونیک برای اولین بار در کشور و با حمایت شرکت پارس خودرو ساخته شد .از آنجا که ساخت خودروهای با مصرف سوخت و آلودگی کمتر‏‏، سواری و راندمان بهتر در چهارچوب استانداردهای موجود و با هزینه کمتر ازمهمترین نیازهای صنایع خودروسازی است و رقبای شرکت های خودروسازی هر روز با ارائه طرحهای جدید عرصه را بر دیگران تنگ می کنند و همچنین موسسات زیست محیطی و انرژی شرایط ورود خودروها را به بازار سخت تر می کنند، بکارگیری فناوریهای پیشرفته در ساخت قطعات خودرو از جمله سیستم انتقال قدرت ، می تواند بعنوان یک سکوی پرتاب برای افزایش قیمت تلقی شود.

تعرفه واردات خودرو :

تاکنون بحث جدی در مورد تعرفه واردات خودرو به کشور طی سال آینده در شورای سیاست‌گذاری صنعت خودرو مطرح نشده و از نظر وزارت صنایع لزومی‌برای تغییر تعرفه واردات CBU خودرو نیست ، البته در صورتی‌که شرایط واردات خودرو خیلی ویژه و حساس شود و قیمت این تولیدات کاهش یابد، تعرفه واردات خودرو می‌تواند تغییر کند همچنین در لایحه بودجه 88 نیز بحثی در مورد کاهش تعرفه واردات صورت نگرفته و بدون تغییر باقی مانده است .بنا براین از جانب تعرفه ضرری متوجه خودروسازان داخلی نخواهد شد . اما درصورتی که تعرفه ها کاهش یابد مسلما ضرر زیادی منوجه خودرو سازان و صنعت قطعه سازی خواهد شد .



معرفی شرکت پارس خودرو

شرکت جیپ )پارس خودرو ) در سال 1335 به شماره ثبت 5272 تأسیس گردید و عمدتاً در رابطه با واردات و فروش اتومبیلهای جیـپ ویلیـز و قطعـات یـدکـی آن فعـالیت داشت. این شرکت در سال 1338 کارخانه خود را در جاده مخصوص کرج (محل کنونی شرکت) احداث و مونتاژ انواع اتومبیلهای جیپ را در ایران آغاز نمود. . در اواخر سال 1378، در پی عرضه سهام شرکت در بازار بورس توسط سازمان گسترش صنایع و نوسازی ایران , شرکت سایپا 51درصد از سهام شرکت را خریداری نموده و با این اتفاق این شرکت از شمول شرکتهای دولتی خارج گردیده و تحت پوشش گروه سایپا قرار گرفت. در سال 82 سهام سازمان تأمین اجتماعی نیز توسط شرکت سایپا خریداری گردیده، شرکت تحت پوشش گروه سایپا قرار گرفت.این شرکت با نماد خپارس دربورس فعالیت می کند .مدیر عامل این شرکت آقای مسیح مشهدی تفرشی می باشد ودفتر مرکزی وکارخانه این شرکت واقع در تهران ، کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج می باشد .

فعالیت های شرکت

فعالیت های اصلی شرکت شامل ساخت و مونتاژ کلیه انواع وسائط نقلیه موتوری و قطعات آنها و انجام هرگونه فعالیت یا معامله قانونی بمنظور ایجاد و بهره برداری از وسائل یا تدارکات وتهیه مواد وتجهیزات و ماشین آلات از منابع داخلی و از طریق واردات به هر طریقی که با عملیات شرکت ارتباط یا بستگی داشته باشد و همچنین فروش و توزیع فرآورده ها در داخل و یا از طریق صادرات می باشد . به طورکلی شرکت می تواند هرگونه فعالیتی را که مرتبط با موضوعات مذکور باشد به نحوی که برای شرکت مفید و موجب رشد و توسعه شرکت شود ، به انجام آن مبادرت ورزد .



بیانیه های استراتژیک پارس خودرو



چشم انداز :

· تولید و مونتاژ خودرو در کلاس جهانی

· انتخاب اول مشتریان ایرانی

· همکار برگزیده خودروسازان جهانی

مأموریت :

این شرکت به عنوان اولین خودروساز ایرانی ، با پیشینه ای پر افتخار ، خودش را متعهد به ساخت و مونتاژ انواع خودروهای سواری مطابق با فناوری روز وبا قابلیت کسب بازارجهانی می داند واز این طریق احساس امنیت و رضایت را به مشتریان وسایر ذینفعان هدیه می دهد.



میزان سرمایه وسهامداران عمده شرکت

میزان سرمایه شرکت به میزان 2،000،000 میلیون ریال میباشد وترکیب سهامداران عمده ی آن به شرح زیر می باشد .



نام سهامدار
تعداد سهم
درصد سهم

شرکت سرمایه گذاری وتوسعه صنعتی نیوا ن
643،038،361
32

وثیقه بالای یک درصد
334،999،998
17

شرکت ایرانی تولیداتومبیل بخش اول دا
319،946،120
16

شرکت ایرانی تولیداتومبیل بخش دوم دا
189،656،476
9

شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا
36،029،597
2

شرکت سهامی بیمه ایران
28،282،750
1

سایرسهامداران
448،046،698
23



محصولات شرکت

محصولات تولیدی شرکت در حال حاضر شامل :

· گروه نیسان در برگیرنده ، نیسان ماکسیما ، نیسان رونیز و نیسان وانت پیکاپ بعنوان محصولات گروه نیسان .

· خودرو 7 نفره سرانزا با پلتفرم نیسان و برند پارس خودرو

· خودرو پی کی

· با توجه به نیاز بازار و تکمیل سبد تولیدی محصولات، شرکت پارس خودرو ،خودرو رنو ، مگان و تندر(L90)را نیز در سال1386 به تولیدات خود اضافه نمود.



ظرفیت اسمی و تولیدی شرکت :



شرح محصولات
واحد
ظرفیت اسمی
ظرفیت تولید سال 87
تولید سال 86

خودروی سواری
دستگاه
155,000
235,500
196,555

خوروهای دو دیفرانسیل
دستگاه
5000
4500
6,050

جمع
160,000
240,000
202,605

87/10/22::: 1:42 ع
نظر()