سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر گاه روزی بیاید که در آن بر دانشم نیفزایم، پس در آمدن خورشید آن روز بر من خجسته مباد . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

محصولات ویژه

لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :222
بازدید دیروز :38
کل بازدید :556809
تعداد کل یاداشته ها : 561
103/9/2
2:38 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسین[7]
باسلام هدف این وبلاگ،گردآوری پیشنهادات تحلیلگران موفق بورس است.

-----
خبر مایه
------ -----
لوگوی دوستان
 

-----
سود حتمی پتروشیمی خارک

شرکت « پتروشیمی خارک» با سرمایه 1000 میلیارد ریال در گروه « محصولات شیمیایی» بورس قرار دارد



این شرکت سود خود را برای سال مالی منتهی به 29/12/86 ، 2496 ریال به طور خالص اعلام کرده است. شخارک در آخرین اطلاعیه خود عنوان کرده، با پوشش 53 درصد از « درآمد حاصل از فروش» و 51 درصد از « بهای تمام شده کالای فروخته شده»، 55 درصد از « سود پس از کسر مالیات» را در مدت شش ماهه نخست سال محقق کرده است.



تولید و فروش متانول


شرکت پتروشیمی خارک پنج محصول عمده تولیدی دارد که در آن میان،« متانول» 48 درصد از حجم فروش را به خود اختصاص داده است. شرکت در مدت شش ماهه نخست سال، 344 هزار تن از این محصول را با نرخ متوسط 234 هزار تومان به فروش رسانده است. این در حالی است که در بودجه تعدیل شده ای که اخیرا به بازار ارائه شده، فروش متانول با قیمت میانگین 300 هزار تومان در شش ماهه دوم در نظر گرفته شده است.


شرکت قصد عرضه 640 هزار تن از این محصول را در سال مالی 86 دارد حال آن که در سال گذشته، 704 هزار تن متانول فروخته شده که کاهش تولید امسال به علت توقف موقت تولید برای تعمیرات، لحاظ شده است.



اما برابرگفته های اخیر مدیر عامل این شرکت با توجه به اوضاع کنونی بازار های جهانی متانول، شرکت قصد دارد از تعمیرات تا پایان سال86 صرف نظر کند تا به حداکثر تولید دست یابد. بنابراین پیش بینی میشود شخارک بتواند حداقل 660 هزار تن متانول را در سال جاری به فروش برساند.


در مورد اوضاع فعلی بازارهای بین المللی این ماده، باید در درجه اول به مشکلات شرکت« متانکس»، بزرگترین تولید کننده متانول دنیا، اشاره کرد که ظرفیتهای تولیدی 8/3 میلیون تنی اش در کشور شیلی به سبب فصل زمستان نیمکره جنوبی و عدم دریافت خوراک اولیه گاز طبیعی، تقریبا به تعطیلی کامل کشیده شدند و همین مسئله باعث ایجاد کمبود در بازارهای جهانی شد. مشکل متانکس با تامین کنندگان گاز خود در کشور آرژانتین، پس از اتمام زمستان نیز ادامه یافت و به تازگی زمزمه هایی از حل و فصل آن به گوش می رسد.


فرا رسیدن فصل سرما در نیمکره شمالی و اختصاص بیشتر گاز برای مصارف گرمایشی نیز به مشکلات متانکس اضافه شده تا از ماه سپتامبر، قیمت متانول از حوالی 250 دلار درهر تن در یک رالی صعودی بی وقفه تاکنون، به بیش از دو برابر نرخ در اکثر نقاط جهان برسد.


هم اکنون و در دهه آخر ماه نوامبر، قیمت هر تن متانول در منطقه آمریکای شمالی بیش از 900 دلار، درمنطقه اروپا بیش از 700 و در شرق آسیا حوالی 600 دلار است. به نظر می رسد حداقل تا آغاز سال نو میلادی، اوضاع بازارهای جهانی به همین ترتیب باشد پس پتروشیمی خارک با این اوصاف، به طور حتم با تعدیل مجدد عایدی مواجه خواهد شد.



شرکت اعلام کرده اگر متوسط نرخ فروش شش ماهه دوم متانول به 350 دلار برسد، 272 ریال و در صورت دستیابی به میانگین 400 دلار، 544 ریال به سود هر سهم افزوده می شود.


دیگر محصولات


شرکت به جز متانول، چهار محصول دیگر تولید می کند که بوتان و پروپان از لحاظ درآمد فروش در رتبه های بعد قرار دارند.



شخارک پیش بینی کرده 160 هزار تن بوتان و 110 هزار تن پروپان را به ترتیب با متوسط نرخ 448 و436 هزار تومان، در سال مالی جاری به فروش برساند اما در شش ماهه نخست، این نرخ ها به ترتیب 483 و 464 هزار تومان بوده است.


در مورد اوضاع کنونی بازارهای جهانی این دو محصول گفتنی است که بوتان و پروپان عمدتا به عنوان مواد اولیه تولید سایر محصولات پتروشیمی به کار می روند و به عنوان رقبای « نفتا» و« Lng» مطرح می شوند. با آغاز فصل سرما و افزایش طبیعی مصرف سوخت، نرخ این مواد با رشد چشمگیری روبرو شده که دستیابی قیمت نفت به رکوردهای تاریخی نیز در این میان تاثیر زیادی داشته است.


مطابق آخرین اخبار، نرخ بوتان و پروپان در منطقه شرق آسیا به حوالی 800 دلار نیز رسیده که با این ترتیب پتروشیمی خارک با شانس تعدیل مثبت عایدی از این ناحیه نیز مواجه است. این دومحصول 35 درصد از فروش شرکت را به خود اختصاص می دهند بنابراین هر 50 تومان که به میانگین قیمت فروششان اضافه شود، 14 تومان بر سود شرکت تاثیر مثبت گذاشته می شود.


« پنتان» و « گوگرد» نیز دو محصول دیگر شرکت هستند که نرخ های کنونی آنها نیز در بازارهای جهانی بسیار بیش از تخمین های بودجه شرکت است.


شرکت متوسط نرخ فروش این دو را به ترتیب 546 و103 هزار تومان در هر تن فرض کرده در حالی که در شش ماهه اول، این ارقام 598 و 110 هزار تومان بوده اند. در این میان گوگرد هم اکنون در بازار های شرق آسیا به فراتر از 300 دلار در هر تن نیز رسیده و نرخ ها در خلیج فارس هم بیش از 250 دلار است اما به علت سهم 5 درصدی این ماده در فروش شرکت، تاثیرات این افزایش نرخ ها در تعدیل عایدی ناچیز است.


اوضاع کنونی و آینده


هر چند با تفاسیر موجود، شرکت پتروشیمی خارک با شناسایی سودی فراتر از 320 تومان در ازای هر سهم مواجه است اما مسئله بسیار مهم تخمین قیمت مناسب فعلی این سهم است. برای این منظور باید برآوردی از سود سال های آتی این شرکت به دست آورد.


شرکت سه پروژه را هم اکنون در دست اجرا دارد که طرح موسوم به « متانول دوم»، مهمترین آنهاست. شخارک ظرف یک سال اخیر، در گزارش های خود زمان بهره برداری از این طرح که هم اکنون 33 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، را به تاخیر انداخته به گونه ای که زمان افتتاح آن درحال حاضر سال 1390 عنوان شده است.


مدیر عامل شرکت علت این امر را مشکل تامین اعتبارات ساخت عنوان کرده که با این ترتیب نمی توان به صورتی مشخص بر درآمد این طرح حساب باز کرد.


افتتاح این ظرفیت تولید 46/1 میلیون تنی متانول، تاثیر 120 تومانی بر سود هر سهم شخارک دارد بنابراین مهمترین دلیلی که بنا بر آن بتوان P/e سهم را افزایش داد، همین طرح است.



البته شرکت دو طرح « نوسازی و افزایش ظرفیت واحد Lpg» و « توسعه اسکله بارگیری» را نیز در دست احداث دارد که بنا بر گفته خودش، تاثیر مثبت 43 تومانی بر هر سهم دارند اما مهم همان طرح متانول دوم است که با تاخیر در بهره برداری، رشد سودآوری زیر سوال می رود.


از سویی دیگر، باید این نکته را مد نظر داشت که نرخ های جهانی محصولات شرکت به طور حتم با کاهش شدید در ماه های آتی مواجه خواهند شد و شخارک علی رغم امید به شناسایی سود مناسب در سال جاری، مجبور است برای سال آینده پیش بینی درآمد هر سهم را با ملاحظه و در نظر گرفتن حداقل قیمتهای جهانی اعلام کند که به همین خاطر، رشد نامعقول قیمت سهم ریزش های سنگین را ناگزیر خواهد کرد( همانند اتفاق امسال).


با این اوصاف به نظر می رسد P/e برابر 5، برای این سهم معقول باشد که با توجه به نرخ های کنونی حدود 1450 تومانی و رشد حتمی سود هر سهم در ماههای آتی، قیمتهای فعلی عادلانه هستند و در صورت بهبود شرایط بازار، می توانند باز هم رشد معقولی را تجربه کنند.


ضمن آن که برای تخمین وضعیت آینده سهم، باید به نکات دیگری نیز توجه داشت که مهمترین آنها، نرخ هر متر مکعب گاز دریافتی به عنوان خوراک اولیه و مالیات صادرات محصولات است.