محصولات ویژه
خروج 70 درصدی سرمایهگذاری صنعت و معدن از بورس
شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن در نظر دارد بر اساس تصمیمات هیات مدیره 70 درصد سهام شرکتهای بورسی خود را فروخته و استراتژی سرمایهگذاریاش را در خارج از بورس متمرکز کند تا بتواند در پنج سال آینده به یکی از سه شرکت برتر بورس تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن با بیان مطلب بالا گفت:" این شرکت درنظر دارد تا 70 درصد از سهام خود را به تدریج از بورس خارج کرده و در پروژههای خارج از بازار سهام سرمایهگذاری و 30 درصد باقیمانده سهام را در بورس اوراق بهادار نگهداری کند."
کاظم حیان ادامه داد: "شرکت ایران- فرانسه که از زیرمجموعههای شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن است در بورس فعال خواهد بود اما وظیفه انجام پروژههای خارج از بورس بر عهده شرکت ایران- ایتالیا است."
وی سود پیشبینی شده شرکت برای سال جاری را 204 ریال اعلام کرد و افزود: "باتوجه به وضعیت موجود، این مبلغ با تعدیل منفی همراه خواهد شد که این موضوع در حال بررسی است و گزارش حسابرس در این زمینه به زودی اعلام خواهد شد."
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن گفت: "در حال حاضر سرمایهگذاری صنعت و معدن در 91 شرکت بورسی دارای سهام است که درصد مالکیت سهام در شرکتهای مختلف بین 86 درصد تا زیر یک درصد است. فروش سهام این شرکتها بستگی به شرایط بازار دارد اما انتظار میرود که در سال جاری حداقل پنج میلیارد تومان از سهام شرکتهای بورسی واگذار شود. البته باتوجه به بدهی 100 میلیارد تومانی شرکت به بانک صنعت و معدن که مربوط به سود سهام است، امکان فروش 20 میلیارد تومان از سهام در بازار وجود دارد."
وی قیمت تمام شده سهام را 240 میلیارد و ارزش روز آنها را 160 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: "باتوجه به آنکه سال مالی شرکت 31 شهریور است، هنوز پیشبینی سود (eps) سال مالی 89-88 انجام نشده است. به علاوه هنوز سودی برای سال مالی جاری تقسیم نشده، چرا که به طور معمول سود شرکتها در شش ماه دوم سال تقسیم میشود.
حیان از سود انباشته 30 میلیارد تومانی شرکت خبر داد و تصریح کرد: "براساس تصمیم هیأت مدیره به تدریج از بازار اولیه خارج شده و به سمت پروژههای جدید حرکت میکنیم تا بتوانیم سود مناسبی را از محل این سرمایهگذاریها به دست آوریم. مکانیسم حضور و سرمایهگذاری شرکت در پروژههای مختلف هم حضور حداکثر 20 درصدی با دو شرط اساسی حضور نماینده شرکت تا پایان پروژه و فروش سهام در پایان طرح است. با این شرایط که بقیه سهامداران موظفند در مزایده شرکت کرده و سهام واگذار شده سرمایهگذاری صنعت و معدن را خریداری کنند."
وی توضیح داد: "با این اوصاف سعی شده تا نقش کمکی دولت را در پروژهها ایفا کرده و به عنوان نماینده شرکت ایجاد شده، از بانک صنعت و معدن تسهیلات دریافت کنیم. در همین راستا نیز تا هفته آینده شرکت مشترک ایران و سوئیس تأسیس خواهد شد که تا 20 درصد آن متعلق به سرمایهگذار خصوصی و 80 درصد دیگر نیز متعلق به سرمایهگذاری صنعت و معدن است. به علاوه جهت انجام کارهای بازرگانی هم از بیمه ساچه ایتالیا یک خط اعتباری دریافت کردهایم."
وی با اشاره به اینکه آورده سرمایهگذاری صنعت و معدن در پروژهها نقدی است، ادامه داد: "سقف حضور شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن پنج میلیارد تومان است. در حال حاضر این مبلغ سه میلیارد تومان است که به زودی افزایش مییابد. در همین راستا رییس کل بانک مرکزی هم قول مساعدت و صحبت با بانک را داده تا وامهایی را در اختیار سرمایهگذاری صنعت و معدن قرار دهد."
چرخش استراتژیهای شرکت
حسین بوستانی، مدیر طرحها و پروژههای سرمایهگذاری صنعت و معدن نیز از تغییر استراتژی شرکت خبر داد و افزود: "در نظر داریم تا در بخشهای صنایع فلزی، صنایع غذایی، بستهبندی محصولات کشاورزی و بازیافت لاستیک فرسوده و مباحث محیط زیستی وارد شویم. از میان دو طرح u-pvc و یکی از طرحهای کامپوزیت مورد موافقت هیأت مدیره قرار گرفته و در حال عملیاتی شدن است."
----------------------------
8سرمایه با سود سرشار