سفارش تبلیغ
صبا ویژن
این تویی که اغیار را ازدل های دوستانت زدودی ... و چون عالَم ها آن را وحشت زده کند، تو همدم آنانی . [امام حسین علیه السلام ـ در دعای روز عرفه ـ]

محصولات ویژه

لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :25
بازدید دیروز :46
کل بازدید :553523
تعداد کل یاداشته ها : 561
103/2/30
8:58 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسین[7]
باسلام هدف این وبلاگ،گردآوری پیشنهادات تحلیلگران موفق بورس است.

-----
خبر مایه
------ -----
لوگوی دوستان
 

-----
گزارش تحلیلی شرکت آلومتک تحلیل اطلاعیه
آلومتک

??/?/? (??:??)







گزارش تحلیلی شرکت آلومتک





شرکت آلومتک از جمله تولیدکنندگان کابل و پروفیل می باشد که در گزارش 3 ماهه ارائه شده خود به بازار با تعدیل عایدی روبرو بوده است ؛ در ذیل به بررسی وضعیت شرکت طی سال مالی جاری می پردازیم .



شرکت آلومتک در سال مالی جاری با افزایش 28 درصدی در تولید ، میزان تولید خود را 27 تن اعلام نموده که در سه ماهه منتهی به 31/03/87 موفق شده 4492 تن از پیش بینی خود را محقق نماید . درآمد حاصل از میزان فروش اعلامی شرکت 965 میلیارد ریال اعلام شده که در مقایسه با سال مالی قبل حدود 45 درصد رشد دیده می شود .

شرکت در سال مالی قبل میزان فروش محصول تولیدی خود را 21044 تن محقق نموده بود . باتوجه به اینکه شرکت در سه ماهه نخست حدود 10 درصد محقق گشته است که با توجه به سیاست فروش شرکت در نیمه دوم سال این مسئله عادی به نظر می رسد .

شرکت بهای تمام شده کالای فروش رفته خود را 89 درصدی درآمد حاصل از فروش اعلام نموده که نسبت به سال قبل از آن 3 درصد رشد در این قسمت دیده می شود . از لحاظ ریالی بهای تمام شده کالای فروش رفته شرکت برای سال مالی جاری 855 میلیارد ریال در بودجه آورده شده که در مقایسه با سال قبل شرکت 49 درصد بهای تمام شده کالای فروش رفته خود را افزایش داده است .



نکته ای که در این قسمت لازم به توضیح است عدم تغییر در هزینه های تولیدی شرکت می باشد که این مسئله در بخش بهای تمام شده شرکت و مقایسه آن با سال مالی قبل مشهود می باشد .



شرکت هزینه های عملیاتی خود در سال مالی جاری بشدت کاهش داده است به طوری که این هزینه ها با 76 درصد کاهش مبلغ 16.8 میلیارد ریال برآورد شده است . لازم به توضیح است که شرکت در سال مالی منتهی به 29/12/86 هزینه های عملیاتی خود را مبلغ 69.7 میلیارد ریال اعلام نموده است که از این مبلغ 25 میلیارد ریال بابت هزینه های مشکوک الوصول و 22.5 میلیارد ریال آن بابت زیان ناشی از کاهش ارزش موجودی های امانی و زیان ناشی از قرارداد سازمان توسعه برق ایران می باشد . شرکت برای سال مالی جدید هزینه های انجام شده در سال مالی قبل را نداشته و همین مسأله منجر به افزایش سود عملیاتی شرکت شده است .

سود عملیاتی شرکت در مقایسه با سال مالی قبل با افزایش 287 درصدی مبلغ 93 میلیارد ریال در بودجه لحاظ شده است که شرکت توانسته در سه ماهه اولیه مبلغ 11 میلیارد ریال از سود پیش بینی شده خود را محقق نماید .

در بخش هزینه های مالی شرکت در سال جاری با افزایش قابل توجهی روبرو بوده به طوری که مبلغ 10488 میلیون ریال در بودجه سال 87 لحاظ شده است . می توان گفت افزایش قابل ملاحظه هزینه های مالی شرکت طی سال مالی جاری باعث کاهش سود عملیاتی شرکت شده و متعاقب آن باعث بالا رفتن هزینه های جاری شرکت شده است . نکته قابل توجه برای سرمایه گذاران این است که بالارفتن هزینه های جاری شرکت می تواند در میان مدت سود عملیاتی شده شرکت را تحت تأثیر خود قرار دهد .

شرکت در بخش درآمد حاصل از سرمایه گذاریهای خود تغییر قابل توجهی را نداشته و برای سال مالی 1387 مبلغ 12580 میلیون ریال لحاظ کرده است . لازم به توضیح است که 16 درصد از سود پس از کسر مالیات شرکت به درآمد حاصل از سرمایه گذاریهای شرکت می رسد که این نسبت برای سال مالی قبل حدود 40 درصد سود خالص شرکت را به خود اختصاص داده بود .

شرکت سود پس از کسر مالیات خود را برای سال مالی جاری 1/78 میلیارد ریال اعلام نموده که در مقایسه با سال مالی قبل 168 درصد افزایش داشته است .

از لحاظ میزان تولید و فروش و ارقام ریالی فروش به ازاء هرتن در بودجه آنچه بنظر می رسد فاصله بین قیمتهای پیش بینی شده در بودجه با قیمتهای فروش واقعی شرکت می باشد بطوریکه قیمت فروشهای فعلی شرکت در حدود 11 درصد پائین تر از قیمتهای پیش بینی شده در بودجه می باشد که این مسئله به نوبه خود می تواند منجربه کاهش درآمد حاصل از فروش شرکت گردد .

نکته مهم دیگر در این مورد تردید در میزان فروش پیش بینی شده شرکت می باشد ، چراکه شرکت با توجه به وضعیت تولید و فروش 3 ماهه خود رسیدن به مقدار فروش پیش بینی شده کم بنظر می رسد .

درمورد بازار فروش شرکت باید گفت که حدود 96.5 درصد فروشهای شرکت در بازار داخلی و مابقی در بازارهای خارجی به فروش می رسد . که این مسئله می تواند ریسک سرمایه گذاری در شرکت را به دلیل بازار فروش داخلی کاهش دهد .

اما نکته ای که می تواند ریسک سرمایه گذاری در شرکت را بالا ببرد تأمین مواد اولیه مصرفی شرکت می باشد ؛ چرا که حدود 30 درصد ماده اولیه مصرفی شرکت بصورت وارداتی بوده که این مسئله به نوبه خود می تواند مشکلاتی را برای شرکت ایجاد نماید .

آنچه که لازم به ذکر است این است که بیشترین سهم برای هزینه مسافت یک واحد کالا مربوط به شمش آلومینیوم (راد ) می باشد که حدود 83 درصد هزینه واحد ساخته شده را به خود اختصاص می دهد .

همانطور که در بالا به آن اشاره شد شرکت برای سال مالی جاری ظرفیت تولید خود را 27000 تن اعلام نموده که در حدود 63 درصد ظرفیت شرکت می باشد . قابل توضیح است که شرکت تابحال موفق به تولید به اندازه ظرفیت اسمی به دلیل مسائل مختلف نشده است .

اما یکی از نکاتی که می تواند منجر به افزایش ریسک سرمایه گذاری در شرکت گردد وابستگی شدید بهای تمام شده کالای تولیدی شرکت به مواد مستقیم مصرفی می باشد بطوریکه حدود 95 درصد بهای تمام شده به هزینه های به تهیه مواد مستقیم مربوط می گردد. که این مسئله می تواند منجر به افزایش یا کاهش شدید این بخش به تغییرات قیمت مواد اولیه گردد چرا که مواداولیه مصرفی شرکت به طور مستقیم با قیمتهای جهانی در ارتیاط می باشد .

شرکت آلومتک در بخش سرمایه گذاری در شرکتهای غیربورسی و بورسی مبلغ 2547 (م. ریال) سرمایه گذاری نموده که طبق آخرین ارزش گذاری بازار مجموع سرمایه گذاری های شرکت هم اکنون 93866 (م.ریال ) می باشد . قابل ذکر است که حدود 98.5 درصد از ارزش فعلی سرمایه گذاریهای شرکت مربوط به شرکت آلومراد می باشد که در حدود 75 درصد آن متعلق به شرکت می باشد .

شرکت در بخش طرحهای توسعه ای در سال جاری طرح خاصی نداشته و کماکان با ظرفیت فعلی خود به فعالیت ادامه می دهد . در مورد تقسیم سود نقدی نیز در مجمع آتی شرکت پیشنهاد تقسیم 70 درصد سود خود را به صاحبان سهام در مجمع آتی خود داده است که این مسئله می تواند برای سهامداران مناسب باشد .



نتیجه گیری کارشناسان ایران تحلیل :



نظر به اینکه شرکت از لحاظ نقدشوندگی در جایگاه مناسبی قرار نداشته و همچنین سود در نظر گرفته شده اعلامی شرکت طی سالهای گذشته از نوسانات زیادی برخوردار بوده لذا این مسئله می تواند ریسک سرمایه گذاری در شرکت را بالا ببرد به همین خاطر در نظر گرفتن p/e بالاتر از 4 برای سهم باتوجه به وضعیت شرکت مناسب به نظر نمی رسد . همچنین نظر به اینکه در ترکیب سهامداری شرکت ، سهامدار حقوقی مناسبی جهت حمایت از سهام در بازار سرمایه وجود ندارد لذا اکثریت سرمایه گذاران ریسک سرمایه گذاری در شرکت را بالا ارزیابی می نمایند که این مسئله به نوبه خود می تواند میل سرمایه گذاری در شرکت را برای سهامداران جزء کمرنگ نماید .

نکته دیگری که قابل اشاره می باشد این است که باتوجه به وضعیت سهامداری شرکت گزارشهای اعلامی شرکت از تغییرات متعددی برخوردار می باشند به طوری که در سال مالی گذشته انحرافی در حدود بیش از 72 درصد در عایدی اعلامی شرکت شاهد بودیم که این امر می تواند منجر به ضرر و زیان سهامداران خرد گردد .

در پایان می توان گفت باتوجه به اینکه بودجه اعلامی شرکت از لحاظ کارشناسی خوشبینانه در نظر گرفته شده و قیمتهای در نظر گرفته شده برای فروش بالاتر از قیمتهای واقعی می باشد . همچنین اخباری مبنی بر خریداری سهام کارکنان از سوی مدیران به گوش می رسدکه این مسئله نیزبر ابهامات این شرکت می افزاید . روند های آتی سهم می تواند تابعی از سیاست های مدیران شرکت باشد و باید منتظر تصمیمات و تحرکات انان در این زمینه بود. لذا این مسائل ریسک سرمایه گذاری در شرکت را تا حدود زیادی بالا برده است در پایان توصیه می گردد سرمایه گذارانی که قصد خرید سهام را دارند باید توجه داشته باشند که کارشناسان خرید سهام شرکت را مناسب ارزیابی نمی نمایند و ریسک بالایی را برای سرمایه گذاری در شرکت در نظر می گیرند .

باتوجه به تمامی موارد فوق می توان گفت از آنجائی که ریسک سرمایه گذاری در شرکت زیاد بوده ، کارشناسان ایران تحلیل p/e ( 2.8 الی 3.3 ) را برای قیمت گذاری در نظر می گیرند می توان گفت قیمت سهام شرکت در حال حاضر بالاتر از دید کارشناسی بوده و به همین خاطر قابلیت رشد قیمت سهام شرکت در میان مدت قابل تصور نمی باشد.

با فرض صحیح بودن عایدی اعلامی می توان گفت قیمت سهام شرکت در محدوده 4400 ریال الی 5200 ریال برای ورود مناسب ارزیابی می گردد که البته رسیدن به این محدوده با توجه به شناوریی پایین سهم دور از انتظار است ولی در مجموع با توجه به عدم انتظار خاصی از وضعیت شرکت و بهبود سود آوری و شرایط شرکت ، قیمتهای فعلی جذابیت خاصی را برای سرمایه گذاران خرد به همراه ندارد و می توان گفت که قیمت سهام شرکت با دید میان مدت در روند نزولی خود قرار دارد .
---------------------------------------
افزایش 4/18 میلیارد ریالی ارزش بازار سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران
ارزش بازار سهام بورسی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران طی دروه کاری یک ماهه مرداد ماه سال 87 بیش از 4/18 میلیارد ریال افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار سنا، بر اساس اطلاعیه اداره نظارت بر ناشران بورسی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران «سهامی عام» طی دروه کاری یک ماهه منتهی به 31 مرداد ماه 87 بخشی از سهام 39 شرکت بورسی را در سبد خود داشت و طی این دروه هیچ تغییر در سبد خود نداشته است و مبلغ 18 میلیارد و 460 میلیون ریال به ارزش جاری این سهام افزوده شد و به مجموع 962 میلیارد و 932 میلیون ریال رسید.

این در حالی است که بهای تمام شده سهام بورسی تحت مالکیت این شرکت در ابتدای مرداد ماه معادل یکهزار و 67 میلیارد و 26 میلیون ریال بود که با 2 میلیارد و 309 میلیون ریال کاهش در پایان مرداد ماه به یکهزار و 64 میلیارد و 717 میلیون ریال رسیده است.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران طی دروه یک ماهه یاد شده سهام شرکت‌های توسعه معادن فلزات، حق‌تقدم توسعه معادن فلزات، سرمایه‌گذاری غدیر و سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی را با قیمت یک میلیارد و 640 میلون ریال خریداری کرده و به مجموع سهام بورسی خود افزوده است.

در مقابل بخشی از سهام شرکتهای توسعه معادن فلزات ، سیمان فراس و خوزستان، سیمان سپاهان، و صنایع نساجی نقره نخ (خارج بورس) را فروخت و از این فروش معادل 8 میلیارد و 687 میلیون ریال سود برد.

شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران در طی دوره یک ماهه منتهی به 31/05/87 در بخش شرکت‌های خارج بورس خود کل سهام شرکت نقره نخ را واگذارکرده است که از این واگذاری نسبت به زمان تحصیل 32 میلیارد و 365 میلیون ریال زیان کرده و بهای تمام شده سبد شرکت‌های خارج بورس از 129/250 به 7654/217 میلیارد ریال رسید.

همچنین این شرکت طی دوره‌ای منتهی به 31/05/87 در ابتدای دروه 15 میلیارد و 22 میلیون ریال اوراق مشارکت در شرکت‌های خارج بورس را تحصیل کرده بود که در پایان دروه با 11 میلیارد و 575 میلیون ریال زیان به 3 میلیارد و 447 میلیون ریال رسیده است.
__________________
مدیرعامل «کچاد»: با وجود پیش‌بینی یک میلیون تن در بودجه 87
چادرملو امسال 5/1میلیون تن گندله تولید می‌کند

گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سنگ‌آهن چادرملو جزئیات آغاز فاز اجرایی مرحله دوم طرح توسعه این شرکت را تشریح کرد.
 
محمود نوریان در گفت‌وگویی با بیان اینکه از ابتدای تاسیس شرکت چادرملو اجرای 5 خط 7/1میلیون تنی پیش‌بینی شده بود، گفت: در فاز نخست سه خط تولید با ظرفیت 7/1میلیون تن اجرا شده بود، اما در فاز دوم خط چهارم تولید کنسانتره اجرا شد که این خط در سال گذشته به بهره‌برداری رسید. وی با اشاره به آغاز به کار این خط در مهرماه سال گذشته گفت: پس از آنکه یک سال از تولید موفق این خط می‌گذرد، بعد از ماه مبارک رمضان بهره‌برداری از این خط 7/1میلیون تنی به همراه آغاز به کار احداث خط پنجم طی مراسمی با حضور وزیر صنایع به طور رسمی آغاز می‌شود.
مدیرعامل «کچاد» افزود: با آغاز به کار خط چهارم تولید کنسانتره، این خط در 5/5 ماه پایانی سال گذشته، 640هزار تن کنسانتره تولید کرد و هم‌اکنون نیز مطابق ظرفیت اسمی خود تولید می‌کند، ضمن اینکه قرارداد خط پنجم تولید کنسانتره نیز اخیرا با طرف خارجی نهایی شده و پیش‌بینی می‌شود این خط تا سال 1390 به بهره‌برداری برسد که آغاز احداث این خط نیز به طور رسمی به زودی طی مراسمی آغاز خواهد شد.
نوریان درباره این طرح توضیح داد: به منظور اجرای مرحله دوم توسعه چادرملو با احداث خط پنجم کارخانه تغلیظ در مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو قراردادی بین شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و مشارکت ایریتک/ ایراسکو برای انجام خدمات، مدیریت، مهندسی، تامین تجهیزات داخلی و خارجی و همچنین اجرا و راه‌اندازی منعقد شد که ظرفیت تولید این خط معادل 7/1میلیون تن است.
وی گفت: تجهیزات پروژه از دو بخش ساخت داخل وخارج تشکیل می‌شود که شرکت ایراسکو تامین تجهیزات خارجی و شرکت ایریتک تامین تجهیزات ساخت داخل را در این پروژه به عهده خواهند داشت.وزن تجهیزات کل پروژه نیز حدود 3600 تن است که حدود 2200 تن از این تجهیزات از منابع داخل کشور تامین می‌شود.نوریان در ادامه اظهارات از تولید 5/1میلیون تن گندله در چادرملو تا پایان سال‌جاری خبر داد و افزود: این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که پیش‌بینی ما برای سال 87 تولید تنها یک میلیون تن گندله بود.
وی با بیان اینکه ظرفیت این تولید گندله در شرکت سالانه 4/3میلیون تن است، گفت: با توجه به تکنولوژی جدید به کار گرفته شده در گندله‌سازی چادرملو به صورت کوره دوار که برای نخستین بار در کشور اجرا شده است، این خط نیاز به تعمیرات و نگهداری دارد، در حالی که این خط گندله‌سازی هم‌اکنون مطابق ظرفیت روزانه خود که 11هزار و 500تن است، تولید می‌کند، ولی به دلیل همین تعمیر و نگهداری‌ها در برخی از روزهای سال نمی‌تواند تولید داشته باشد، ضمن این که مشکلات حمل‌و‌نقل ریلی ما را ناچار به استفاده از خط زمینی برای حمل کنسانتره به کارخانه گندله‌سازی کرده است.
مدیرعامل چادرملو تصریح کرد: سال آینده گندله‌سازی چادرملو به ظرفیت اسمی خود خواهد رسید و اگر بحث تعمیر و نگهداری مطرح نبود، امسال بیش از 5/1‌میلیون تن گندله‌ در چادرملو تولید می‌شد.
او درباره صادرات گندله گفت: گندله در چادرملو به منظور مصرف داخلی تولید می‌شود، ولی مازاد بر نیاز داخل قابلیت صادرات را دارد که هم‌اکنون مقداری گندله به بندرعباس جهت صادرات حمل شده است.
گفتنی است، خط پنجم تولید کنسانتره چادرملو با قراردادی به ارزش 5/38‌میلیون یورو و 7/331‌میلیارد ریال در 180‌کیلومتری شمال شرق یزد احداث می‌شود.
-------------------------------------